30 C
Kopychyntsi
сьогодні 20.04.2024

Битва Націй 2011

-

Цьогоріч травневі вихідні принесли надзвичайне свято під назвою “Битва Націй”. Цей чемпіонат світу з історичного середньовічного бою проводиться уже вдруге. На чотири дні Хотинська фортеця (Чернівецька область) перетворилася на справжнє середньовічне місто. Мені вдалося побувати тут 1 травня на 2-й день фестивалю. 

Сюди з’їхалися рицарі із семи країн світу, таких як Україна, Росія, Польща, Білорусія, Італія, Німеччина та провінція Квібек (Канада). Цілий день проводились турніри команд-учасниць у різноманітних номінаціях (“Поєдинок” 1х1, “Групові бої” 5х5, “Масові бої” 21х21). Крім рицарських боїв на ристалищі (спеціально відведене місце) у самій фортеці проводився Стрілецький турнір серед лучників.

В Хотин зїхалося багато середньовічних майстрів, вироби котрих можна було придбати на ярмарку. Ці речі були настільки автентичними, що не можливо було приборкати спокусу щось купити.

Окрім турнірів і ярмарок тут ще безліч різноманітних речей. Наприклад, можна викувати собі самому монетку на щастя, проводились різноманітні майстер-класи з виготовлення гончарного посуду, ляльок-мотанок, ковальської майстерності тощо. Можна було поміряти справжній автентичний обладунок ХVI століття, який доречі важить від 30 до 50 кілограм, а також відчути себе справжньою середньовічною принцесою одягнувши вишукану сукню тих часів.

Все це дійство не обійшлося звісно без справжніх середньовічних веселощів. Діти могли погратися в мішках та влаштувати свої дитячі турніри, вуличні музиканти наповнювали атмосферу справжньою старовинною музикою, а смак справжньої середньовічної кухні не залишав байдужим нікого.

Все це додає неймовірних відчуттів і на деякий час ти дійсно опиняєшся у середньовічному місті, забувши усі свої проблеми.

Усім раджу, хто має вільний час завтра 3 травня, відвідати останній день феставалю і наповнитися усіма цими неймовірними відчуттями.

Вартість вхідного квитка на 1 день коштує 80 гривень.

Також можна спостерігати усе дійство он-лайн на сайті www.bnfest.com.ua

Усі деталі тут: www.battleofthenations.com.ua 

Спонсор допису: Цікавитесь сучасними технологіями і бажаєте ними користуватись? Тоді спробуйте фильмы онлайн це швидко, якісно та доступно

НАЙПОПУЛЯРНІШЕ

Осінній вечір в Копичинця...

Вашій увазі відео з осінніх Копичинець, відзняте місцевими хлопцями з True Sight Project.https://www.youtube.com/watch?v=bjRdujzKEMQ&featur...

“Дерибан землі” в кращих ...

На початку 2018 року у рамках децентралізації Урядом було прийняте рішення про передачу земельних ділянок сільськогосподарського призначення державно...

Копичинці на столітніх ли...

На сайті колекціонерів https://www.delcampe.net з'явились старі фотографії-листівки міста Копичинці, які датовані орієнтовно початку 20 століття....