30 C
Kopychyntsi
сьогодні 28.03.2024
Архів новин 2006-2018КультураДень злуки: святкування у Копичинцях

День злуки: святкування у Копичинцях

-

22 січня Україна святкуватиме історичне возз’єднання «двох країн»: Західно-Української Народної республіки та Української Народної Республіки, між якими у 1919 році був підписаний Акт злуки. Копичинці пам’ятають про це свято, тут щороку зусиллями творчих колективів та ініціативних людей міста проводяться урочистості до Дня злуки.

Минулоріч до Копичинців на День злуки завітали знані всій Україні гості – артисти Степан Галябарда і Степан Гіга (детальніше про подію у статті «Свято душі у Копичинцях»). Цього ж року концертні «злуки» у приміщенні ЦКіД представили копичинецькі колективи, які нічим не поступаються найвідомішим артистам. Свято провели на два раніше, 20 січня, так як це неділя. З початком концерту, який припав на 17 годину, у залі майже не було вільного місця. Останнім часом склалася така приємна тенденція, що все більше і більше людей відвідуються такого роду культурні події. Містяни сьогодні побачили і почули багато напрочуд цікавого.

На сцену один за одним виходили творчі колективи – величезна гордість маленького містечка Копичинці. Чого варті тільки сильні та мужні чоловічі голоси ансамблю «Земляки» (керівник – Ігор Галонський), які щороку прославляють рідне місто, подорожують з концертами і завжди, повертаючись додому, обов’язково привозять грамоти та похвальні листи. Радує, що і з молодого покоління співочих хлопців підростають Назар Боднарчук, Богдан Гура, Назар Бойчук та інші, співи яких вже давно стали не дилетантськими.

Співочий талант міста – Назар Боднарчук
 

Далі перед глядачем виступили актори народного самодіяльного театру поезії «Слово», керівником якого є Руслана Савка. Могутнім словом через уста молоді прозвучали заклики до рішучої боротьби проти поневолення, про відновлення історичної пам’яті та збереження культурних цінностей. «Слово» щоразу заставляє зал завмирати на час їхнього виступу, після якого уважний глядач ще довго залишається наодинці із своїми роздумами.

Крім музики, співу та поезії до концертної програми долучилися також два танцювальних колективи міста. Один з них, «Первоцвіт» (художній керівник – Оксана Дереворіз), сьогодні презентував новий номер під назвою «Волинські візерунки». Що цікаво, крім вже старших учасників колективу, танцювати на сцену вийшли ще зовсім маленькі діти, яким лише 4 роки.

Також участь у концерті взяли народний духовий оркестр «Боян», співали учениці шкіл та інші, не менш талановиті артисти міста Копичинці. Свято тривало протягом півтора години, за цей час глядачі встигли щедро нагородити усіх виконавців сцени щедрими оплесками. Також на оплески заслуговують усі організатори свята, зокрема керівництво ЦКіД. Добрим словом варто відзначити Олега Кархута за проявлену професійну майстерність у технічному влаштуванні освітлення сцени.

Спонсор допису: Цікавитесь будівництвом чи ремонтом будинку або квартири? Дізнайтесь про те що є вагонка, за доступними цінами

попередня статтяЛюдина залізної волі
наступна статтяКМБЧ-2008

НАЙПОПУЛЯРНІШЕ

Професійний цілодобовий д...

Територіальний центр соціального обслуговування надає послуги людям, що потребують сторонньої допомоги (літнім людям та особам з інвалідністю). Ми по...

Елиїва Каплиця (Копичинец...

У Копичинцях є каплиця з цілющою водою. Збудували її далекого 1905 року Кость та Параска Елиїв (Елия).Кость Елиїв своєю працею дивував людей. Був...

Копичинецькі пауерліфтери...

Пауерліфтинг - це силовий вид спорту, коли спортсмен долає вагу. До нього входять три основні вправи: присідання зі штангою на плечах, жим штанги леж...