30 C
Kopychyntsi
сьогодні 20.04.2024
Архів новин 2006-2018КультураДуховний лекторій «Шлях до спасіння» Урок духовної краси 3.

Духовний лекторій «Шлях до спасіння» Урок духовної краси 3.

-

Зустріч читачів Копичинецької міської бібліотеки для дітей (учнів 5-7 класів ЗОШ №2 м.Копичинці) з отцем Ярославом Безкоровайним, настоятелем каплиці Святого Пантелеймона – цілителя,що знаходиться при Копичинецькій районній лікарні, відбулася в читальному залі бібліотеки 25 квітня 2013 року.

Розпочалася зустріч з молитви. «Отче наш», мовлене в книгозбірні, якось по-особливому проникло в серце, підкреслило значимість події.

«Розважати будемо над Хресною дорогою Господа нашого Ісуса Христа, над страсними муками його в ім`я нашого спасіння. Ми маємо той останній тиждень великого посту, вже з наступного понеділка настає страсний тиждень. Отже підходять до завершення всі богослужіння в пості, мається на увазі сорокаусти і Хресні дороги,що правляться по наших храмах. Бо далі підготовлятимемося до розважання над страстями Христовими, до поклоніння Плащениці і, найважливіше, що будемо готуватися до Великодня – Воскресіння Христового, що і є кульмінацією нашої Хресної дороги». Розповідаючи про всіх дійових осіб із Хресної дороги отець детально роздумував чому так, а не інакше поступив кожен із них. Чи мали вони вибір, вибір поступити за власним сумлінням, по – совісті, або ж за прагненням втриматися за посаду, як Понтій Пилат? Симон Киринеєць допомагає Ісусові нести хрест з примусу чи за бажанням? І чого ми маємо навчитися у Вероніки?… Чи повчальними для нас сьогодні можуть бути їх вчинки?

Далі о.Ярослав акцентував увагу на тому, що незабаром ми святкуватимемо Вербну Неділю або Вхід Господній у Єрусалим. Розповів історію свята.

Зав. бібліотекою Турок Г.М. звернула увагу читачів на викладку літератури під назвою: «Не я б`ю, верба б`є. За тиждень – Великдень». Коротенько переглянувши книги, сказала що відомості про всі вказані події можна знайти також в інтернеті. Запросила дітей до комп`ютерного залу, де бібліотекар Ділай О.М. продемонструвала, як це зробити. Принагідно роздала всім присутнім інформаційні листки «Інтернет – для дітей».

Джерело: Копичинецька бібліотека для дітей

Копичинецька бібліотека для дітейhttps://dyoma.pp.ua
Засновник та адміністратор сайту Копичинці та околиці. Люблю своє рідне місто, хоча живу і працюю вже багато років у Києві. У вільний час подорожую та люблю читати книги

НАЙПОПУЛЯРНІШЕ

Осінній вечір в Копичинця...

Вашій увазі відео з осінніх Копичинець, відзняте місцевими хлопцями з True Sight Project.https://www.youtube.com/watch?v=bjRdujzKEMQ&featur...

“Дерибан землі” в кращих ...

На початку 2018 року у рамках децентралізації Урядом було прийняте рішення про передачу земельних ділянок сільськогосподарського призначення державно...

Навчальний семінар від Ір...

Padraig Purcell провів тренінг у Копичинцях. Організатор Арсен Келічавий, директор з розвитку ВГО Поруч.