30 C
Kopychyntsi
сьогодні 26.04.2024
Архів новин 2006-2018КультураЩо роблять соколи?

Що роблять соколи?

-

Багато хто з нас чув про таку організацію як „Соколи”. Така організація створена і в Копичинцях. Багато хто бачив представників даного об’єднання на різних заходах в нашому місті. Але мало хто знає, що то є таке насправді і з чим його їдять.

 

 

Перш за все слід сказати, що ця організація існує в обох школах м. Копичинці, до складу якої якраз входять учні. Керують соколами вчителі, але всередині організація має чітку ієрархію із своїми поділами на курені, чоти і т.д. Але це так, ліричний відступ. Насправді в цій статті хочу освітлити зовсім іншу сторону.

На мою думку, це ті самі піонери, але в сучасній інтерпретації. Мета організації дійсно благородна – сприяти патріотичному вихованню сучасної молоді, підготовка до служби в Збройних Силах України. Тільки, нажаль, виходить зовсім інше. Більшість „соколів” взагалі не знають, що то за така організація. Виходить парадокс. Тому і маємо „показуху”, на якій всі корчать з себе патріотів, в той час не знаючи навіть гімн України. Але це не найгірше. Найгірше те, що багато кому з „соколів” глибоко начхати на Україну, на її символи, традиції (не всім, але багатьом).

Стосовно виховання – це взагалі цирк. Як можна виховати патріота, який навіть на організованому молебні (панахиді і т.д.) не може вистояти до кінця, а тікає із заходу? Як то кажуть, головне, щоб директор і вчителі не побачили. В „Соколах” говорять про взаємоповагу, а в той ж вечір на дискотеці один одному б’є морду. Хіба це нормально? Кажуть і пропагують здоровий спосіб життя. Знову той самий вечір, та сама дискотека, і що ми бачимо? Купа п’яних (обкурених) „соколів”?!! Невже таку молодь хоче бачити Україна?!!

Не маю нічого проти самої організації. Її мета, прагнення – благородні, але можливо треба змінити підхід до сучасної молоді? Навіщо цієї „показухи” і гри в патріотів? Треба бути патріотом в душі. Ви скажете, що „соколи” якраз займаються вихованням патріотів? Я скажу, що поки що ніякого виховання не відбувається – хіба що регрес. А навіщо нам таке об’єднання, яке деградує молодь.

Зараз в Україні існують такі організації, які виховуються дійсно в дусі патріотизму, моралі, здорового способу життя, проте з дуже жорстким відбором. Такими є „Пласт” ( кажуть що якийсь „Пласт” є в ЗОШ №2, але мені здається що то щось не то :)). Там категорично забороняється курити і вживати алкоголь (навіть пиво), а незнання гімну України чи народних, патріотичних пісень приводить до вигнання з організації. Можливо щось таке треба нашій патріотичній молоді. Тоді чисельність була б меншою ніж в „соколах”, а якість та виконання поставлених завдань в 100% кращою. Ви скажете, що в Копичинцях немає такої молоді! Я відповім, що є і то досить багато!

Можливо, не все так погано в Соколах, але те, що треба щось міняти – це факт!

попередня статтяДискофакти
наступна статтяСхід міста
Тарас Демчукhttps://dyoma.pp.ua
Засновник та адміністратор сайту Копичинці та околиці. Люблю своє рідне місто, хоча живу і працюю вже багато років у Києві. У вільний час подорожую та люблю читати книги

НАЙПОПУЛЯРНІШЕ

“Дерибан землі” в кращих ...

На початку 2018 року у рамках децентралізації Урядом було прийняте рішення про передачу земельних ділянок сільськогосподарського призначення державно...

ЗУСТРІЧ З ОСТАПОМ ДРОЗДОВ...

Сьогодні відбулась зустріч - діалог із Остапом Дроздовим у Копичинецькій бібліотеці для дорослих. Говорили не про прості буденні речі, а про самоіден...

Додому з перемогою

Визначний день в історії Копичинецького футболу.Наші хлопці впевнено перемогли ровесників з Харкова та Києва і привезли додому перше місце з фін...