30 C
Kopychyntsi
сьогодні 24.04.2024
Архів новин 2006-2018КультураСкарбниці знань у Копичинцях – 70!

Скарбниці знань у Копичинцях – 70!

-

 Дружба, яку пропонують книги, цінується все життя. Але не тільки їх, а й бібліотеки по праву можна вважати невичерпним джерелом знань. Уже сімдесят років такою скарбницею, яка зберігає мудрість багатьох поколінь, є бібліотека для дітей, що у Копичинцях. А святкування, як і годиться, пройшли цікаво та з розмахом!

Задовго до урочин афіші запрошували всіх бажаючих на "Ювілейний бал в Королівстві Книги". Саме ж свято відзначили у приміщенні міського центру культури і дозвілля. Маленькі зали бібліотеки просто не вмістили б велику кількість прихильників книги.

Власне, ювілейний бал почався уже з вестибулю центру культури і дозвілля. Тут на 14 мольбертах на великих виставочних стендах розмістилися світлини 70-літньої історії бібліотеки. Тож відвідувачі могли "підгледіти" за роботою клубу "Ми і наші діти", побачити найцікавіші миттєвості із конкурсу "Читайлик", заочно побувати у лемківській світлиці, яка діє в книгозбірні, а також "познайомитися" з людьми, які колись тут працювали.

На столах виставили художні роботи колишніх читачів бібліотеки. Це і чудові бісерні картини Юлії Болгової, мініатюри з дерева, вітрильник і картини Ярослава Новоставського, художні полотна Юліана Козла та Оксани Грицух. Милували око роботи художника Михайла Лихоти. 51 картину привіз із Києва Михайло Мацієвський – відданий читач 70-х років. Привертав увагу й майстерно зроблений макет дерев’яної церкви, подарований бібліотеці Д. Возняком під час ХІІ лемківського фестивалю "Дзвони Лемківщини", у якому бібліотека брала участь.

У залі перед сценою теж було велелюдно. Свято розпочала завідувачка Галина Турок. Першими вітали ювілярів голова Гусятинської РДА Степан Турецький та голова райради Василь Бойчук. Грамоти, подарунки, теплі слова вдячності свідчили про те, що цей дитячий заклад шанований не лише в районі, а й за його межами. А ще гості пообіцяли, що допоможуть бібліотекарям здійcнити довголітню мрію – відремонтувати приміщення. На це читачі чекають щонайменше 20 років.

Копичинецький міський голова В.Пеляк подарував книгозбірні інтернет-лінію і 5 тисяч гривень на розвиток бібліотеки. Гусятинський відділ культури і туризму приніс три дарунки в одному: ксерокс, принтер і сканер.

А далі почався справжнісінький королівський бал. Її Величність Королева Книга приймала ювілейний парад книг. Учасники Копичинецького театру поезії "Слово", зразковий дитячий танцювальний ансамбль "Первоцвіт", ансамбль танцю "Оксамит" влаштували велике дійство. Усіх присутніх привітав заслужений діяч мистецтв, співак, керівник хору "Хрещатик", колишній читач бібліотеки Михайло Мацієвський.

Звичайно, свято не вдалося б на славу без підтримки меценатів. Три величезних торти презентували Королеві посильні від підприємця Володимира Тимчишина, Наталі та Василя Липки з "Масар-Агро" й Павла Богоноса з "Зірки". Завдяки цим підприємцям на свято завітав шанований гість з Києва, наш земляк, поет–пісняр Степан Галябарда. Дарунок і справді королівський. Зал стоячи вітав "Пісню райського саду" у виконанні автора.

Посприяли у проведенні дійства й Я.Схаб, В.Повражек, Д.Возняк, Я.Білиця, Б.Новоставський, М.Щетина та кредитна спілка "Відродження".

Від Копичинецького міського товариства "Лемківщина", яке спільно з бібліотекою ось уже 15 років організовує клуб за інтересами "Ми і наші діти", книгозбірню привітали голова товариства І. Пласконь та лемкині Марія Щетина й Ольга Черниш.

А от Володимир Слив’як, колишній читач, разом з сином Віктором вітали гостей піснею "Копичинці". Веселий настрій подарував присутнім Олександр Черниш, який майстерно виконав гуморески.

Особливі слова вдячності за організацію та проведення свята – працівникам Копичинецького центру культури і дозвілля.

Ювілей бібліотеки вдався на славу. Теплі слова спогадів, вдячності, посмішки дорослих і малечі – адже скарби Копичинецької книгозбірні щодня, щороку відкривають для себе все більше копичинців.

Валентина СКОТЯК.

Джерело: Газета "Свобода"

http://svoboda.te.uahttps://dyoma.pp.ua
Засновник та адміністратор сайту Копичинці та околиці. Люблю своє рідне місто, хоча живу і працюю вже багато років у Києві. У вільний час подорожую та люблю читати книги

НАЙПОПУЛЯРНІШЕ

“Дерибан землі” в кращих ...

На початку 2018 року у рамках децентралізації Урядом було прийняте рішення про передачу земельних ділянок сільськогосподарського призначення державно...

«Запобігти. Врятувати. До...

Починаючи з 2004 року, Державною службою України з надзвичайних ситуацій проводиться громадська акція “Запобігти. Врятувати. Допомогти”, головним зав...

Михайло Мимрик та його шк...

У Копичинецькій гімназії діє ансамбль «Надія», який нещодавно отримував Гран-прі на конкурсі «Феєрія талантів». Нам вдалось поспілкуватись з керівник...