30 C
Kopychyntsi
сьогодні 15.04.2024
Архів новин 2006-2018КультураСлухай українське!

Слухай українське!

-

Зараз часто чую такі вислови, типу  „Чувак, ти чув групу Факультет?!!!, послухай, це просто супер”, чи „В тебе нема часом Полинового поля, чув що дуже класна група?!”, таке та  інше в цьому ж дусі. Ви спитаєте: „Хто і що це таке?”. Я скажу – це відгуки про сучасну українську музику, яка, на мою думку, має шалену популярність.

 

Розповідаючи про музику в Україні, хочу підкреслити, що для мене українська музика не та, яку нам нав’язують з попсових каналів та радіостанцій.
Лобода, Віагра, Сердючка – вибачте за слово, але це не музика, і тим більше не українська. Вище перечислені та їм подібні давно не українські, адже гроші заробляють в Росії, підриваючи наш український шоу-бізнес. Але парадокс такий, що в них проблем із ротацією на радіо та телебаченні теж немає (а жаль шо немає 🙂 )
 
 
Зараз в Києві існує дві неформатних радіостанції, котрі „крутять” класну українську музику, яку не зустрінеш на інших ФМ-діапазонах. А що сказати за провінцію? Про Копичинці? В нас ситуація не найкраща. З ранку до ночі з каналів ТБ і радіостанцій  „годують” російською „попсою”. І тільки дехто має доступ до музичного каналу Ентер, у якого дуже класна ротаційна політика, завдяки якій в ефір попадають класні не попсові пісні.
 
 
Це одна з проблем. Але існують мільйони інших, які примушують повільніше розвиватись сучасній українській пісні. Одна з них – це самі люди, які звикли до попси, шансону та іншої біди, а послухати щось неординарне, але водночас чудове, не до снаги :(.
 
 
Наступне – це відсутність грошей та спонсорів у молодих команд (як приклад –  наша Калі-Юга). Адже простіше розкрутити пару дівок з голими ц…ками але без голосу та слуху, ніж дати гроші на музику, яка в майбутньому може стати класикою.
 
 
Писати можна багато, але суть справи від цього не змінюється. Незважаючи на всі перешкоди та „палки в колесах” в бік української музики, вона все-таки існує, розвивається, стає якіснішою, записує альбоми, створює кліпи…
 
 
Чого варта, наприклад, група ТОЛ, яка на всесвітньому фіналі GBOB зайняла 5 місце серед всіх альтернативних команд світу?!
 
 
Є визнання в світі, але розвиток є і в самій Україні. За останні роки створено безліч фестивалів різної спрямованості, з якісним звуком, сценами, які стають чудовим плацдармом для злету багатьох українських груп та виконавців.
 
 
Отже, висновок напрошується сам по собі. Любіть Україну! Слухайте українське!
Тарас Демчукhttps://dyoma.pp.ua
Засновник та адміністратор сайту Копичинці та околиці. Люблю своє рідне місто, хоча живу і працюю вже багато років у Києві. У вільний час подорожую та люблю читати книги

НАЙПОПУЛЯРНІШЕ

ВІЙСЬКОВО-ПАТРІОТИЧНИЙ ВИ...

У Копичинецькій Громаді відбувся військово – патріотичний вишкіл «Юний патріот» присвячений до Дня захисника та захисниці України та Дня українського...

Неймовірна історія зустрі...

Сучасна історія дружби з піаністом Славоміром Добжанським почалася у січні 2019 року. Тоді, ми з Андрієм Патолою вирішили звернутися у службу підтрим...

Михайло Мимрик та його шк...

У Копичинецькій гімназії діє ансамбль «Надія», який нещодавно отримував Гран-прі на конкурсі «Феєрія талантів». Нам вдалось поспілкуватись з керівник...