30 C
Kopychyntsi
сьогодні 29.03.2024
Архів новин 2006-2018КультураУчасники літстудії «Лямпа» показали міні-виставу про мисткиню Надійку Гербіш

Учасники літстудії «Лямпа» показали міні-виставу про мисткиню Надійку Гербіш

-

Зовсім недавно в Копичинцях молода тернопільська поетеса Оксана Федьків заснувала літературну студію «Лямпа». І вже за кілька місяців існування студії тут зібрались молоді та креативні юні поети, які не тільки пишуть і декламують власні вірші, але й розігрують маленькі вистави та готують цікаві перфоменси. Таким чином, молодь прагне довести, що літературні читання, це не просто коло людей, де кожен монотонно зачитує власні творіння, але й набагато ширший і цікавіший процес.

За підтримки ГО «Центр розвитку Тернопільщини», сьогодні 28 березня, кілька учасників студії приїхали до Тернополя з подарунком для письменниці, фотографині і перекладачки Надійки Гербіш.

 

Молоді поети прочитали свої лірично-філософські вірші про кохання, життя і дружбу. Перше хвилювання минуло ще вранці, коли учасників «Лямпи» запросили на прямий ефір каналу ТТБ. Розповідають, що тоді дуже хвилювались, і ще самі не до кінця знали про що, власне, говоритимуть.

Спеціально для своєї міні-вистави про «жінку з ароматом кави», підготували інсценізацію затишної кав‘ярні, з чепурними столиками, на яких багато шоколаду, кави і запашного чаю. Головну роль зіграла Оксана Федьків. Дівчина дуже захоплюється творчістю Надійки Гербіш, і тому обрала її кандидатуру першою для створення такого проекту.

– Мені надзвичайно приємно, навіть не знаю, як описати ці відчуття. Ви пропустили через себе прості тексти, і показали їх так, як самі бачите. Я справді часто пишу тексти у кав’ярнях, і фотографую з колін, щоб ніхто не бачив, акторка вміло передала мою манеру – поділилась своїми таємницями письменниця.

Відвідала творчу зустріч й мама Надійки, жінці дуже сподобалась сценка, і вона дякувала учасникам не менше від своєї талановитої доні. За чашкою кави з тортом, розповіла, що Надійка почала вчити букви з 10-ти місяців, а в півтора року вже знала весь алфавіт. Окрім цього, в неї настільки сильно була розвинена уява, що часто їй навіть не потрібні були іграшки для гри. Тож, творчі здібності проявлялись в мисткині ще з раннього дитинства.

Авторка подарувала учасникам літературно-мистецької студії підписану книжку «Теплі історії до шоколаду». Після такого успішного дебюту свого першого оригінального проекту, учасники вже знають про кого підготують наступну міні-виставу, але ім’я цієї людини ще тримають у секреті.

Ольга Мозгова, Тернопільська Липа

Спонсор допису: Плануєте робити ремонт у ванній кімнаті? Купіть комплект инсталляции, щоб все вирішити найшвидшим шляхом

Ольга Мозгова, Тернопільська Липаhttps://dyoma.pp.ua
Засновник та адміністратор сайту Копичинці та околиці. Люблю своє рідне місто, хоча живу і працюю вже багато років у Києві. У вільний час подорожую та люблю читати книги

НАЙПОПУЛЯРНІШЕ

Професійний цілодобовий д...

Територіальний центр соціального обслуговування надає послуги людям, що потребують сторонньої допомоги (літнім людям та особам з інвалідністю). Ми по...

Елиїва Каплиця (Копичинец...

У Копичинцях є каплиця з цілющою водою. Збудували її далекого 1905 року Кость та Параска Елиїв (Елия).Кость Елиїв своєю працею дивував людей. Був...

Навчальний семінар від Ір...

Padraig Purcell провів тренінг у Копичинцях. Організатор Арсен Келічавий, директор з розвитку ВГО Поруч.