30 C
Kopychyntsi
сьогодні 20.04.2024

Вишиване свято

-

 Перші дні осені не особливо тішили нас теплом і сонцем, та днями редакція «Свободи» квітла дитячими посмішками й барвистими українськими строями – в гості до Читайлика завітали учасники фотоконкурсу «Вишиванка мені до лиця».

За півроку на нашу адресу надійшло чимало листів від діточок, їхніх батьків, дідусів і бабусів з усіх куточків Тернопілля та навіть сусідніх областей. Кожна історія була неповторною та особливою, тому переможцями стали усі хлопчики й дівчатка. А учасників було понад півсотні.

Під час свята діти подарували присутнім імпровізований концерт. Особливо глядачам припали до душі пісні «Ой чий то кінь стоїть» у виконанні Христини Гадиняк та Марійки Паламарчук з Копичинців та «Мамина сорочка» – Іринки Качур з Бедриківців Заліщицького району, а також сатиричні замальовки лауреата гумористичного конкурсу імені Павла Глазового Сашка Черниша з Копичинців. Малеча залюбки розповідала вірші й співала, а наймолодший учасник Влад Сорока з Іванівки Теребовлянського району навіть встиг пограти у футбол надувною кулькою. Безпосередність і щирість, лункий сміх і справді неймовірні вишиванки – свято вдалося на славу!

Маленьке торжество в тісному родинному колі відбулося за сприяння й підтримки голови «Тернопільбуду» Василя Лила.

– Сьогоднішнє свято – особливе. Тепле, хвилююче, радісне. Дуже тішить, що на Тернопіллі є такі діти, батьки, які люблять і шанують українську вишивку, рідне слово, свій край. Значить, в України є майбутнє, адже наше прийдешнє – це діти! – сказав на урочистостях Василь Лило. – І дуже добре, що «Свобода» організувала цей фотоконкурс, завдяки якому ми вкотре переконалися: Тернопільщина багата не лише талантами, але насамперед людьми.

Ми ж у свою чергу від усієї душі дякуємо Василю Йосиповичу за щире небайдуже серце, за підтримку та розуміння, за те, що спільно з журналістами «Свободи» перетворив буденний осінній день на сонячне свято.

Авторські подарунки, а також фінансове заохочення отримали діточки й від тернопільського письменника Володимира Демчишина. Спасибі, пане Володимире!

Ну, ось і добіг кінця конкурс «Вишиванка мені до лиця», але на цьому наші фотоісторії не закінчуються. Уважно стежте за публікаціями у «Свободі», адже у записничку Читайлика ще чимало цікавих ідей!

На фото Антоніни БРИК: вишиваний цвіт Тернопілля.

 

Джерело: Газета "Свобода"

http://svoboda.te.uahttps://dyoma.pp.ua
Засновник та адміністратор сайту Копичинці та околиці. Люблю своє рідне місто, хоча живу і працюю вже багато років у Києві. У вільний час подорожую та люблю читати книги

НАЙПОПУЛЯРНІШЕ

Осінній вечір в Копичинця...

Вашій увазі відео з осінніх Копичинець, відзняте місцевими хлопцями з True Sight Project.https://www.youtube.com/watch?v=bjRdujzKEMQ&featur...

“Дерибан землі” в кращих ...

На початку 2018 року у рамках децентралізації Урядом було прийняте рішення про передачу земельних ділянок сільськогосподарського призначення державно...

Копичинці на столітніх ли...

На сайті колекціонерів https://www.delcampe.net з'явились старі фотографії-листівки міста Копичинці, які датовані орієнтовно початку 20 століття....