30 C
Kopychyntsi
сьогодні 16.04.2024
Архів новин 2006-2018СпортЗавершився турнірний розіграш ДЮФЛ: ФК «Надія» U-15 гратиме в плей-оф!

Завершився турнірний розіграш ДЮФЛ: ФК «Надія» U-15 гратиме в плей-оф!

-

Неділя, 31 травня, принесла у Копичинці справжнє свято футболу (принаймні дитячого). У цей день траву місцевого стадіону протоптали від запеклої боротьби футболісти нашої ФК «Надії» та гості зі славного туристичного містечка Кам’янця-Подільського – команда ДЮСШ-2. Інтригу додавав той факт, що саме останній тур дитячо-юнацької футбольної ліги України вирішував долю ФК Надії.

 

1992 р. н., ФК «Надія» і ДЮСШ-2 (Кам’янець-Подільський)

Отож, почнемо по порядку. Першими на поле вийшли футболісти «Надії» 1992 р. н.. До завершального туру старша група нашого футбольного клубу не програла останніх п’ять місці й міцно закріпилися біля трійки лідерів турнірної таблиці своєї категорії. Останній тур, у принципі, міг би й подарувати місце серед тих лідерів, але лише у випадку, якщо вони програють свої чергові матчі. Утім, цього не сталося, але й «Надія» не стала засмучувати, і на кінець чемпіонату вирішила блискавично грюкнути дверима.

“Стадіонний пес” позначив територію на щастя. Що цікаво, саме у цей кут воріт й влетів переможний м’яч 🙂

Матч між старшими колективами ФК «Надія» і ДЮСШ-2 (Кам’янець-Подільський) розпочався на зустрічних ходах. Команди раз-по-раз обмінювалися небезпечними моментами. Можливості для взяття воріт були в обидвох пар нападаючих суперників, але до кінця першого тайму ніхто так і не відзначився. Після важкої боротьби свисток арбітра на перерву зафіксував нульову нічию. 0:0.

“Пожежа” біля воріт суперників

Тренер ФК “Надія” U-17, Андрій Краснянський

На другий тайм команди вийшли з настроєм обов’язково перемагати. Слід сказати, що право на перемогу було як в «Надії», так і в ДЮСШ. Про що, власне, і свідчить маса цікавої гри в усіх ланках поля. Втім, важка боротьба довго не могла перерости в гол, а втома гравців, яка переросла у в’язке ходіння по газону, не могла тішити затятих вболівальників, яких зібралось мало не до сотні. Багато з них вже збиралось іти на пиво, як тут, на щастя тих, хто не пішов, під завісу матчу остаточну крапку в матчі зокрема і в чемпіонаті загалом поставив провідний гравець ФК «Надії», корінний копичанин і вихованець копичинецького футболу, Андрій Хоптовий. Пробиваючи штрафний з метрів 30-ти, він таким чином підкрутив м’яча, що той, набравши вигляду навісної передачі, неочікувано для голкіпера суперників опинився у нього за комірцем. 1:0. ФК «Надія» U-17 розігріла газон для фінальної гри молодших колег з U-15.

Склад ФК «Надія» U 17

Турнірне становище ФК «Надія» U 17

1994 р. н., ФК «Надія» і ДЮСШ-2 (Кам’янець-Подільський)

Фінал – є фінал. Тож драматичність наступного матчу цілком виправдана. Такого перебігу подій, думаю, не чекав ніхто з присутніх на лавках стадіону.

Здобуваючи перемогу за перемогою протягом усього турнірного етапу ДЮФЛ, ФК «Надія» наприкінці розіграшу допустила багато прикрих помилок, через котрі втратила вагомі очки і була змушена поступитися першою сходинкою у своїй віковій групі. Звісно, така ситуація аж ніяк не могла тішити копичинецьких спортсменів, тим паче, що їхній талант і наполегливість достойні бути оціненими належним чином. Єдину надію ФК «Надії» на завершенні чемпіонату стати переможцями підсилив той факт, що потенційний лідер групи, ДЮФК Нива-Світанок (Вінниця), грала вдома з сильним суперником ФК «Верес» (від якого свого часу й програла наша команда). На численні молитви наших вболівальників, які всім серцем вболівали за ФК «Надію», футболістам з Рівного вдалось переграти вінничан з рахунком 0:1. Про це стало відомо до початку матчу в Копичинцях між ФК «Надією» та ДЮСШ-2 (Кам’янець-Подільський), і перемога копичан гарантувала перше місце в групі та вихід в плей-оф (стикові ігри за право грати у фіналі кращих команд ДЮФЛ).

Перейдімо безпосередньо до матчу. Тож, розуміючи важливість матчу, «Надія» понеслась на ворота суперника, але діяла все ж обережно і з невеличкою внутрішньої боязкістю. Гості ж здавати гру зовсім не бажали, а навіть вважали за потрібне доказати свою талановитість й забрати у «Надії» мрію на перемогу. Обережна гра і бажання зберегти свої ворота насамперед сухими закінчилась нульовим результатом. Після першої половини матчу рахунок 0:0.

“Хех, нюхом чую, що сьогодні переможемо. Тож пиво якраз доречне :)”

Після свистка, що сповіщав вихід команд на другий тайм, одразу зазвучав й інший, що зафіксував взяття воріт кам’янець-подільської команди. Пройшовши захисників, оманливим ударом в ближній кут воріт гол забив Микола Кушнір. 1:0.

Після цього ФК «Надія» трошки заспокоїлась й почала грати у розважальний футбол: атакувала, фінтила, вигадувала різноманітні навіси у штрафний майданчик тощо. Проте за такого плану футбол копичан покарав низькорослий і, припускаю, ще молодший за віком (тобто десь нижче 1995 р. н.) гравець ДЮСШ-2. Юний футболіст, обікравши наших захисників, обманув голкіпера й відправив круглого у верхній кут воріт. 1:1.

До кінця матчу лишається близько дванадцяти-десяти хвилин. Виникла «пожежна» ситуація, потрібно обов’язково рятувати гру. Вболівальники починають втрачати віру в «Надію». Але сама «Надія» віри не втратила. Не минуло й дві хвилини, як гості витягнули з сітки воріт другий м’яч, а потім і третій, четвертий, п’ятий, шостий 🙂 Спіймавши кураж і впевненість у точності своїх дій, ФК «Надія» могла забити ще з п’ятнадцять голів, але забракло часу. Серед гравців матчу слід виділити винуватців голів: Микола Кушнір зробив покер, а Руслан Марцінковський знову заробив дубль. 6:1. Впевнена перемога копичан! Команда святкує, тренер радіє! Копичинці чемпіони!

Радісні футболісти підкидають свого тренера

Фото на згадку

Після цієї перемоги ФК «Надія» U-15 зайняла першу сходинку і місце в плей-оф (стикові ігри за право грати у фіналі кращих команд України). Перша гра відбудеться вже цієї суботи, 6 червня, у Копичинцях, проти сильної команди ФК «Львів». Початок гри о 15. 00 год. Приходьте та вболівайте за рідну команду!

Склад ФК «Надія» U 15
Турнірне становище ФК «Надія» U 15

Фото: Пашко, Boduk

НАЙПОПУЛЯРНІШЕ

Неймовірна історія зустрі...

Сучасна історія дружби з піаністом Славоміром Добжанським почалася у січні 2019 року. Тоді, ми з Андрієм Патолою вирішили звернутися у службу підтрим...

ВІЙСЬКОВО-ПАТРІОТИЧНИЙ ВИ...

У Копичинецькій Громаді відбувся військово – патріотичний вишкіл «Юний патріот» присвячений до Дня захисника та захисниці України та Дня українського...

Михайло Мимрик та його шк...

У Копичинецькій гімназії діє ансамбль «Надія», який нещодавно отримував Гран-прі на конкурсі «Феєрія талантів». Нам вдалось поспілкуватись з керівник...